Co s ucpaným záchodem


Máte doma na návštěvě přátele a uprostřed zábavného večera se vám ucpal záchod? Toto je docela běžná situace a v domácnostech se s ní lidé potýkají velmi často. Většinou postačí pro proražení nánosu papíru a výkalů gumový zvon, ale stává se, že je potrubí zanesené víc, než čekáte, a gumový zvon nezabírá. Co si počít pak?

Kyseliny a louhy – tyto přípravky slouží pouze k odstraňování vodního kamene a pro vyčištění zaneseného kuchyňského dřezu, nikoli pro nalévání do záchodu. Jednak tím přípravek značně zředíte, a nebude vám k ničemu, a pak je to zbytečné plýtvání, které je navíc riskantní, pokud nepoužíváte komplexní ochranné prostředky, tedy rukavice a obličejový štít.

instalatérský servis

Dráty a péra – do ucpaného záchodu nikdy nestrkejte žádné předměty. Pokud nezabírá podtlak gumového zvonu, pak další svépomocnou akci vzdejte a zavolejte odborníky- instalatéry z havarijní služby kanalizace-instalateri.cz. Prostrkávání různých drátů je velmi rizikové z toho důvodu, že se vám může předmět v potrubí zaklínit a nepůjde už vůbec vyprostit.

instalatér na toaletě

Instalatéři – havarijní servis po zavolání většinou přijede do hodiny. Výhodou je, že jsou instalatéři dostupní nonstop, 24 hodin denně po celý rok, bez ohledu na datum, svátek či víkend. Zanesené toalety jsou klasickou havarijní situací, kterou je nutné řešit ihned, a zbytečně neotálet už jen z hygienických důvodů. Zanesené záchody většinou signalizují problém až v kanalizaci, a tehdy bývá nutné povolat na pomoc tlakovou vodu s cisternou nebo frézovací hlavy pro odstranění nánosů v kanalizačním systému.

Ucpané záchody a neprůchozí kuchyňské dřezy či koupelnové vany jsou sice nepříjemné, ale stále dobře řešitelné závady, není třeba kvůli tomu propadat panice a vhodné je mít na instalatéry uložené telefonní číslo předem, ještě před tím, než se u vás doma či kdekoli jinde něco takového přihodí.