O co můžete požádat elektrikáře


Elektrikáře z Prahy 10 si můžete pozvat do svého bytu či domu na některé specifické práce, které může vykonávat pouze odborník s patřičným certifikátem.

Revize elektroinstalace – revizní práce obnáší revizi vodičů, elektroinstalačních prvků včetně rozvaděče, revizi domácích spotřebičů, elektrického nářadí, prodlužovacích šňůr a přívodních šňůr. Revize není v domácnostech povinná, povinnost se vztahuje na podnikatelské subjekty a veřejnou sféru, přesto je revize v bytech, rodinných domech či rekreačních chatách doporučována.

elektrický rozvaděč

Revize hromosvodů – elektrikáři také revidují hromosvody. Ověřují jejich funkčnost, měří jejich přechodový odpor, aby se nestalo, že zařízení nebude svádět blesky do země, ale někam po budově, kterou mohou snadno zapálit.

Rekonstrukce – tam, kde je ještě nataženo staré hliníkové vedení, je záhodno jej co nejdříve nahradit novým, v mědi. Hliníkové elektroinstalace jsou nejen zastaralé, ale již překročily práh své životnosti. Někde mohou být i zpuchřelé izolace vodičů, což by pak mohlo vést ke zkratu a k případnému požáru.

nářadí elektrikáře

Instalace dalších prvků – potřebujete-li nainstalovat nové zásuvky, svítidla, vypínače křížové či schodišťové, anebo vyměnit pouze část vodičů, můžete na tuto práci povolat elektrikáře zcela bez problémů. Elektrikáři vám také mohou sdělit, kam se zásuvka hodí, a kam ne, kde je to bezpečné, a kde to již porušuje předpisy, například musí být zásuvky umístěné v určité vzdálenosti od vodního zdroje v koupelně a v kuchyni a musí být také zapojené vodiči určitého průřezu.

Odborné poradenství – elektrikáři také mohou vhodně poradit, například při plánování rekonstrukce nebo výstavby elektroinstalace u starých rekonstruovaných objektů nebo u novostaveb. Poradenství se může týkat i složitějších záležitostí, například instalace fotovoltaiky, tepelných čerpadel nebo chytrých prvků v domácnosti.