Stěhování do kancelářských prostor spojené s vyklízením


Když se stěhuje zavedená firma, která zaměstnává desítky osob v kancelářích, jde o náročný proces, s nímž mají stěhovací firmy spoustu práce. Situace se však může nepříjemně komplikovat v okamžiku, kdy jsou prostory na novém působišti zahlcené starým nábytkem a dalšími předměty. Tehdy je třeba spojit stěhování s vyklízením kanceláří v Praze a vytvořit tak vhodné podmínky pro další postup prací. Vyklidit kanceláře svépomocí není jen tak, mnoho předmětů může mít vysokou hmotnost a jejich počet přesáhne únosnou mez, což by pro amatéry mohlo znamenat závažný problém. To ale není vše, co může být zdrojem potíží. Proč si najmout na vyklízecí práce profesionály právě v případě vyklízení kanceláří v Praze?

vyklízení kanceláří

Prach, pavouci, štěnice, blechy, hlodavci – s tím vším se můžete setkat v zanedbaných prostorách, které nebyly delší dobu užívány, a kde zůstal starý nábytek, čalouněná křesla a židle a nějaké textilie. Pokud do objektu proniknou hlodavci, mohou být přenašeči blech či štěnic a ty se tu pak rozmnoží a místnost bude vyžadovat zásah odborníka – deratizéra.

kancelářské prostory

Nebezpečné předměty – kromě běžných kancelářských předmětů vás může na novém místě nepříjemně zaskočit například několik zářivkových trubic s obsahem rtuti, tekutiny neznámého složení v chatrných nádobách, například louhy a kyseliny, petrolej, líh, benzín či ředidla, a můžete tu narazit i na drogy a injekční stříkačky od narkomanů, kteří do místností pronikli vloupáním.

Plynové spotřebiče – pokud je zapotřebí vyklidit prostor, kde jsou zapojené plynové spotřebiče, například kotle, kamna či karmy nebo sporáky, je třeba nejprve kontaktovat instalatéry a domluvit odpojení spotřebičů a zaslepení rozvodu plynu. Vyplatí se tu pak provést revizi komínových těles (v případě karmy) a revizi elektroinstalace, která je stejně povinná ze zákona.