Jak se informace o podlahovém topení šíří mezi lidmi


Reklama je dnes nedílnou součástí života a kdo ji odsuzuje, měl by si uvědomit, že je to mnohdy jediný způsob, jak dát o sobě lidem na vědomí vědět. Forem propagace existuje celá řada, například letáky do schránek, webové stránky, reklama v televizi či v rozhlase, ovšem největší význam má vždy osobní zkušenost. Kupříkladu u podlahového topení – není nad to vidět na vlastní oči, jak se pokládá suchý systém podlahového vytápění, anebo ještě lepší je přímo se takové akce zúčastnit. Tímto vám chceme navrhnout, pokud máte o podlahové topení zájem, a chcete jej budovat svépomocí, pozvěte na jeho výstavbu vaše přátele s tím, že by si mohli sami zjistit, zda jim něco takového vyhovuje, a případně si jej nainstalovat i u nich doma.

termostat topení

Tuto reklamu bychom mohli nazvat „škola hrou“, každý si průběh instalace a oživení topení dokonale zmapuje a je velmi pravděpodobné, že se bude mezi lidmi šířit zájem u toto technologii mnohem lépe, než kdybyste s tím vyrukovali do televize. Váš známý se pak pochlubí třeba svým známým nebo kolegům z práce, a může se pak vytvořit řetěz zájemců, který bude pokračovat donekonečna. Dobré věci se mezi lidmi šíří navíc velmi rychle.

vytápěná podlaha

Co je vlastně k výstavbě podlahového topení třeba? Začíná se izolační fólií a dilatačními pásy se samolepem, na které se pak pokládají systémové desky z vysokohustotního polystyrenu s drážkami pro vsunutí topných hadic a na závěr se na podlahu položí pochozí sádro-vláknité či cemento-vláknité desky a na ně vhodná podlahová krytina. Toto vše zvládnete svépomocí, pak už je zapotřebí kontaktovat instalatéra, který hadice zapojí do některého z typů setů rozdělovačů se směšováním a skříní na zeď, a následně zapojí rozdělovač k topnému zdroji. Průběh pokládky a zapojení topné soustavy jsou procedury velmi rychlé, zaberou jen několik dnů a není třeba žádný beton ani jiné tekuté stavební hmoty. Suchý systém podlahového topení je vhodný i pro podkrovní místnosti, které mají omezenou nosnost podlah, a kde by další vrstva betonu nebyla možná.